< назад

Емил Павлов и Ангела Мојсовска најдобри каратисти за 2021, посебни признанија за Јованоска и Андриевски

Карате федерацијата на Македонија традиционално и оваа година ја организираше свеченоста Избор на најдобрите во карате спортот, на која се доделија признанија на најдобрите клубови, тренери и спортисти за остварениот резултат во изминатата 2021 година.

За најдобар каратист во борби е избран светскиот вицешампион Емил Павлов, додека најдобра каратистка на Македонија е Ангела Мојсовска од КК Макпетрол.

Во кати признанијата им припаднаа на Пулексенија Јованоска и Александар Неделковски. Пулексенија Јованоска, заедно со нејзините тренер и селектор во кати Стојан Андриевски добија и плакети  за промоција на македонското карате наЛетни олимписките игри – „Токио 2020“.

За најуспешен клуб во сениорска конкуренција е избран КК Штип, додека за најдобар тренер е избран Сашко Арсовски тренерот на клубот од Штип.

За најдобар клуб во машка конкуренција е избран КК Олимпик Спорт 2007, а за најдобар тренер Александар Кузмановски.

НАЈУСПЕШЕН КЛУБ ВО СЕНИОРСКА КОНКУРЕНЦИЈА
Штип – Штип (Спортист од светска категорија, Павлов Емил)

НАЈУСПЕШЕН ТРЕНЕР ВО СЕНИОРСКА КОНКУРЕНЦИЈА

Сашко Арсовски

НАЈУСПЕШЕН КЛУБ ВО МЛАДИНСКА КОНКУРЕНЦИЈА
Олимпик Спорт 2007 – Скопје (Спортист од меѓународна категорија, Смилковски Столе)
 

НАЈУСПЕШЕН ТРЕНЕР ВО МЛАДИНСКА КОНКУРЕНЦИЈА
Александар Кузмановски

НАЈУСПЕШНИ СЕНИОРИ
Ката сениори машки
1. НЕДЕЛКОВСКИ АЛЕКСАНДАР – МЕТАЛУРГ – СКОПЈЕ
2. БАЈОВСКИ КРИСТИЈАН – ФУНАКОШИ ГИЧИН – СКОПЈЕ
3. МУСТАФОВСКИ РЕЏЕП – ГЛАДИЈАТОР – ВЕЛЕС

Ката сениори женски
1. ЈОВАНОСКА ПУЛЕКСЕНИЈА –  ФУНАКОШИ ГИЧИН – СКОПЈЕ
2. АВРАМОВА ВЛАДАНКА – САНСАИ МЕТАЛ АПОСТОЛОВ – КАВАДАРЦИ
3. ЦВЕТКОСКА ТЕОДОРА – ВАРДАР – СКОПЈЕ

Кумите сениори машки Клуб
1 ПАВЛОВ ЕМИЛ – ШТИП – ШТИП
2.-3. ЈАКУПИ БЕРАТ – АСИАРТ – ГОСТИВАР
2.-3. ЗАБОРСКИ ПЕТАР – МАКПЕТРОЛ – СКОПЈЕ

Кумите сениори женски
1. МОЈСОВСКА АНГЕЛА – МАКПЕТРОЛ – СКОПЈЕ
2. СИМОВСКА СИМОНА – ОЛИМПИК СПОРТ 2007 – СКОПЈЕ
3. ГЕОРГИЕВА ЈОВАНА – ОЛИМПИК СПОРТ 2007 – СКОПЈЕ

НАЈУСПЕШНИ СЕНИОРИ ДО 21 ГОДИНА
Ката сениори до 21 година машки
1. БУНТЕСКИ МАРКО – ГЛАДИЈАТОР – ВЕЛЕС
2.-3. СПАСОВСКИ АЛЕКСАНДАР – ФУНАКОШИ ГИЧИН – СКОПЈЕ
2.-3. СТОЈАНОВСКИ СТЕФАН – ГЛАДИЈАТОР – ВЕЛЕС

Ката сениори до 21 година женски
1. ЈАНЧОВСКА КАРОЛИНА – ФУНАКОШИ ГИЧИН – СКОПЈЕ
2. МАНЧЕВСКА ЈОВАНА – ФУНАКОШИ ГИЧИН – СКОПЈЕ
3. ГАШЕВА ТЕА – ГЛАДИЈАТОР – ВЕЛЕС

Кумите сениори до 21 година машки
1. СМИЛКОВСКИ СТОЛЕ – ОЛИМПИК СПОРТ 2007 – СКОПЈЕ
2. СВИНАРСКИ МАРИО – ОЛИМПИК СПОРТ 2007 – СКОПЈЕ
3. ВЕСЕЛИ ФАХИК – ОЛИМПИК СПОРТ 2007 – СКОПЈЕ

Кумите сениори до 21 година женски
1. МИЛЕВА МАРИЈА – ОЛИМПИК СПОРТ 2007 – СКОПЈЕ
2. БОЖИНОСКА МАГДАЛЕНА – ОЛИМПИК СПОРТ 2007 – СКОПЈЕ
3. ПЕТРОВСКА МАРИЈА – МАКПЕТРОЛ – СКОПЈЕ

НАЈУСПЕШНИ ЈУНИОРИ
Ката јуниори машки Клуб Бодови

1. СПАСОВСКИ ДАВИД – ФУНАКОШИ ГИЧИН – СКОПЈЕ
2. ПЕШКОВ АНДРЕЈ – ФУНАКОШИ ГИЧИН – СКОПЈЕ
3. АНДРИЌ ХРИСТИЈАН – ФУНАКОШИ ГИЧИН – СКОПЈЕ

Ката јуниори женски
1. АРСОВСКА МАРТИНА – ГЛАДИЈАТОР – ВЕЛЕС
2. АЛЕКСОВСКА АНДРЕА – ГЛАДИЈАТОР – ВЕЛЕС
3. ГРОЗДАНОВА СТЕФАНИЈА – САНСАИ МЕТАЛ АПОСТОЛОВ – КАВАДАРЦИ

Кумите јуниори машки
1. СТОЈАНОВИЌ СТЕФАН – МАКПЕТРОЛ – СКОПЈЕ
2. БЕЛИСТОЈАНОСКИ МАТЕЈ – СПОРТ 94 – ПРИЛЕП
3. МИХАЈЛОВ ЉУПЧЕ – ШТИП – ШТИП

Кумите јуниори женски
1. АЛИУ РУДИНА – КУШТРИМИ – СКОПЈЕ
2. МИЦОВСКА ЈОВАНА – ШАМПИОН – КРИВА ПАЛАНКА
3. АДЕМИ ЈУСРА – КЕИКС – СКОПЈЕ 1

НАЈУСПЕШНИ КАДЕТИ
Ката кадети машки

1. ПОПТОДОРОВ МАРКО – ГЛАДИЈАТОР – ВЕЛЕС
2. ДИМЧЕВСКИ МАРИО – ВАРДАР – СКОПЈЕ
3. ВЕСЕЛИ СУХЕЈБ – ФОРЦА – СКОПЈЕ

Ката кадети женски
1. СТОЈКОВА ДАНКА – САНСАИ МЕТАЛ АПОСТОЛОВ – КАВАДАРЦИ
2. МИНГОВСКА АНАСТАСИЈА – УСКАНА – КИЧЕВО
3. ПЕТРУШЕВСКА МАРИЈА – ФУНАКОШИ ГИЧИН – СКОПЈЕ

Кумите кадети машки Клуб Бодови
1. БАСАРОВ АНДРЕЈ – ШТИП – ШТИП
2. БИЛАЛИ ИЛИР – БАШКИМИ 2002 – КУМАНОВО
3. ЈОВАНОВИЌ ВУКАШИН – ШАМПИОН – КРИВА ПАЛАНКА

Кумите кадети женски
1. ДУКА САРА – УРАНИКУ – ДЕБАР
2. МУСТАФАИ ГРЕСА – ДРИНИ – СТРУГА
3. КОЏА ЕРА – УРАНИКУ – ДЕБАР