Свечена академија и јубилеен турнир по повод 50 години карате во Македонија

По повод 50 години карате во Македонија на 15. и 16. декември, Карате федерацијата на Македонија ќе одржи свечена академија и јубилеен карате турнир

Пет македонски судии положија за балканска лиценца на шампионатот во Херцег Нови

Покрај големиот успех на младите каратисти кои на шампионатот за кадети, јуниори и помлади сениори У21 кој се одржа во Херцег Нови, освоија вкупно 30 медали од кои 9 златни, Карате федерацијата на Македонија е побогата за уште пет балкански судии

Листа на спортските клубови и активните спортисти во индивидуалните спортови кои можат да бидат корисници на средства од даночно потикнување по Законот за данок од добивка во 2018 – та година

Листа на спортските клубови и активните спортисти во индивидуалните спортови кои можат да бидат корисници на средства од даночно потикнување по Законот за данок од добивка во 2018 – та година

Две злата за Македонија на последниот ден од Балканското првенство за кадети, јуниори и помлади сениори У21

На последниот ден од Балканското првенство за кадети, јуниори и помлади сениори У21 кое се одржува во Херцег Нови, Карате репрезентацијата на Македонија се закити со 5 медали од кои 2 беа златни

Доминација на каратистите на Македонија на 2. ден од Балканското првенство во Херцег Нови

Најуспешен ден во историјата на Карате репрезентацијата на Македонија на Балканските првенства, откако македонските каратисти освоија вкупно 12 медали од кои 5 беа златни

Со свечено дефиле беше отворено 18. Балканско првенство за Кадети, јуниори и помлади сениори У21

Со свечено дефиле на сите земји учеснички и културно забавна програма беше отворено 18. Балканско првенство за Кадети, јуниори и помлади сениори У21.

Мишела Димоска и Моника Пендароска со злато на првиот ден на Балканскиот шампионат во Херцег Нови, вкупно 13 медали за Македонија

На првиот ден од Балканското првенство за Кадети, јуниори и помлади сениори У21 кое се одржува во Херцег Нови, Црна Гора, Карате репрезентацијата на Македонија освои 13 медали од кои две злата, 5 сребра и 6 бронзи

Карате репрезентацијата на Македонија, пристигна во Херцег Нови, каде што ќе се одржи 18. Балканско првенство за кадети, јуниори и помлади сениори У21

Карате репрезентацијата на Македонија, пристигна во Херцег Нови, каде што од 8 до 10 декември ќе се одржи 18. Балканско првенство за кадети, јуниори и помлади сениори У21

Националниот тренер на карате репрезентацијата на Турција во кати Метин Суфоглу, одржа тренинзи со македонските ката репрезентативци

Националниот тренер на карате репрезентацијата на Турција во кати, Метин Суфоглу викендов одржа тренинзи со ката репрезентативците на Македонија

Предавања за допингот и неговите стапици, суплементацијата и допингот, спортско медицинските прегледи и исхраната во спортот

На 25 ноември 2017 година во просториите на Универзитетот за Туризам и Менаџмент во Скопје, согласно планираната програма за оваа година, поддржана од Агенцијата за млади и спорт се одржаа предавања за допингот и неговите стапици, суплементацијата и допингот, спортско медицинските прегледи и исхраната во спортот.

Прием на делегација на КФМ во Агенција за млади и спорт

Карате репрезентацијата на Македонија која настапи на Светското првенство за кадети, јуниори и помлади сениори у21 кое се одржуваше во Тенерифе, Шпанија беше на прием во Агенцијата за млади и спорт

Резултати од последниот ден на Светско првенство за кадети, јуниори и помлади сениори до 21 година

На последниот ден од Светско првенство за кадети, јуниори и помлади сениори до 21 година кое што се одржува во арената „Сантијаго Мартин“ во Тенерифе, Шпанија, карате репрезентацијата на Македонија имаше шест претставници

Марио Свинарски на 5 - то место во категоријата кадети кумите -57килограми

На четвртиот ден од Светско првенство за кадети, јуниори и помлади сениори до 21 година кое што се одржува во арената „Сантијаго Мартин“ во Тенерифе, Шпанија, во единаесет дисциплини карате репрезентацијата на Македонија имаше седум претставници

Резултати од трет ден на Светско првенство за кадети, јуниори и сениори до 21 година

На третиот ден од Светско првенство за кадети, јуниори и помлади сениори до 21 година кое што се одржува во арената „Сантијаго Мартин“ во Тенерифе, Шпанија, репрезентацијата на Македонија имаше свои претставници во три категории

Резултати од вториот ден на Светско првенство за кадети, јуниори и сениори до 21 година

На вториот ден од Светско првенство за кадети, јуниори и помлади сениори до 21 година кое што се одржува во арената „Сантијаго Мартин“ во Тенерифе, Шпанија, во девет дисциплини карате репрезентацијата на Македонија имаше осум претставници

Резултати од првиот ден на Светско првенство за кадети, јуниори и сениори до 21 година

На првиот ден од Светско првенство за кадети, јуниори и помлади сениори до 21 година кое што се одржува во арената „Сантијаго Мартин“ во Тенерифе - Шпанија, во шест дисциплини карате репрезентацијата на Македонија имаше четири претставници.

Македонски, а светски - „три од три“

Пред почетокот на Светско првенство за кадети, јуниори и помлади сениори до 21 година во Тенерифе, Шпанија се одржа судиски семинар на кој тројца македонски судии положија за повисок степен

Македонските каратисти подготвени за настапот на Светското првенство за кадети, јуниори и помлади сениори до 21 година

Карате репрезентацијата на Македонија беше на прием во Агенцијата за млади и спорт, пред заминувањето за Тенерифе, Шпанија каде што од 25 до 29 октомври ќе се одржи Светско првенство за кадети, јуниори и помлади сениори до 21 година

ГАЛЕРИЈА: Карате репрезентација на Македонија за Светско првенство за кадети, јуниори и помлади сениори до 21 година

Карате репрезентацијата на Македонија се наоѓа на подготовки во Хотел Истатов Дојран, пред заминување на Светско првенство за кадети, јуниори и помлади сениори до 21 година во Тенерифе, Шпанија

Претседателот на МОК на Европското првенство во Софија

Во своето обраќање до младите каратисти, претседателот на МОК им порача дека олимпискиот комитет ги следи сите најзначајни активности во каратето и дека ќе направи се што е во негова можност, заедно со Карате федерацијата на Македонија да обезбеди услови за постигнување на врвни резултати.

КФМ - Известувања

Пет македонски судии положија за балканска лиценца на шампионатот во Херцег Нови

Покрај големиот успех на младите каратисти кои на шампионатот за кадети, јуниори и помлади сениори У21 кој се одржа во Херцег Нови, освоија вкупно 30 медали од кои 9 златни, Карате федерацијата на Македонија е побогата за уште пет балкански судии
повеќе

Листа на спортските клубови и активните спортисти во индивидуалните спортови кои можат да бидат корисници на средства од даночно потикнување по Законот за данок од добивка во 2018 – та година

Листа на спортските клубови и активните спортисти во индивидуалните спортови кои можат да бидат корисници на средства од даночно потикнување по Законот за данок од добивка во 2018 – та година
повеќе

Две злата за Македонија на последниот ден од Балканското првенство за кадети, јуниори и помлади сениори У21

На последниот ден од Балканското првенство за кадети, јуниори и помлади сениори У21 кое се одржува во Херцег Нови, Карате репрезентацијата на Македонија се закити со 5 медали од кои 2 беа златни
повеќе

Доминација на каратистите на Македонија на 2. ден од Балканското првенство во Херцег Нови

Најуспешен ден во историјата на Карате репрезентацијата на Македонија на Балканските првенства, откако македонските каратисти освоија вкупно 12 медали од кои 5 беа златни
повеќе