< назад

Во Скопје се одржа 10-от Меѓународен турнир во карате „Фунакоши Гичин опен

Во спортската сала „Архиепископ Доситеј“, во Кисела Вода свечено го отвори 10 по ред Меѓународен турнир во карате „Фунакоши Гичин опен“.

На турнирот кој по 8 пат се одржува во Кисела Вода се натпреваруваат ученици, помлади кадети, кадети и јуниори од Бугарија, Србија, Албанија и Косово.