< назад

Одржано државното изборно првенство за кадети, јуниори и постари јуниори У21

Во салата „Крсте Мисирков“ во населабата Ченто на ден 31.08.2019 се одржа државното изборно првенство за кадети, јуниори и постари јуниори У21. На истото настапија 149 натпреварувачи од 36 клубови. Убедливо најуспешни беа натпреварувачите на КК Олимпик 2007 со 8 златни, 2 сребрени и 2 бронзени медали пред КК Макпетрол со 3 златни, 2 сребрени и 6 бронзени а комплетниот извештај од ова првенство можете да го погледнете на следниот линк