< назад

Објавен првичниот нацрт календар за спортски настани на WKF за 2021 година

Првичниот нацрт на календарот за спортски настани на WKF за 2021 е објавен. Календарот ги следи принципите објавени на 22-ри мај и има намера да им даде можност на сите членки на Светксата карате федерација да започнат со планирање на нивните активности од 2021 година на национално ниво.

Како и да е, овој календар е нацрт верзија што ќе се потврди подоцна во текот на оваа година, WKF продолжува со соработката со домаќините на настаните и ќе ја разгледаат еволуцијата на пандемијата која за жал е сè уште прилично активна и динамична во многу региони низ целиот свет. Ова важи и за преостанатите настани од календарот во 2020 година, кои допрва треба да се потврдат, имено Премиер лигата во Москва, Русија и настанот за млади лиги во Венеција, Италија.

Нацрт календарот за 2021 може да го погледнете овде

За повеќе информациии посетете ја страната на WKF.