< назад

Летен судиско-тренерски семинар

Во организација на Судиската комисија на Карате федерацијата на Македонија во периодот од 30.08 до 01.09.2019 година во Скопје се одржа судиско-тренерски семинар. Предавањето се одржа во домот на културата „Димитар Влахов“ во Автокоманда. Предавач на семинарот беше претседателот на Судиската комисија на Европската карате федерација, г-динот Алојз Веисбок.