< назад

Карате репрезентацијата на Македонија пристигна во Сантјаго, Чиле

Карате репрезентатиците на Македонија пристигнаа во Сантјаго, Чиле каде ќе настапат на XI Светското првенство за кадети, јуниори и постари јуниори У21 кое ќе се одржи од 23 до 27 октомври. На истиот ќе настпат нашите каратистите во борби во состав: Бојан Костов, кумите машки, кадет -52 кг., Фахик Весели, кумите машки, У21 -67 кг., Доан Османи, кумите машки, У21 -75 кг., Вероника Костовска, кумите женски, У21 -61 кг., Ангела Мојсовска, кумите женски, У21 -68 кг. како и натпреварувачите во кати машки Александар Неделковски и ката женски Владанка Аврамова. Иститте се предводени од нивните тренери-селектори на државната репрезентација Александар Кузмановски и Арлинд Хусеини како и селекторот-тренер на државната репрезентација во кати Ивана Аврамова.

На ова Светско првенство ќе настапат вкупно 1557 натпреварувачи од 96 земји.

За подетални инфорации може да се информирате на следниов линк:
https://www.sportdata.org/wkf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=287