< назад

Емил Павлов го освои петтото место на Европски игри во Минск

Во првото коло против Анџело Кресченцо од Италија ремизираше со 0:0, во второто коло против Ферзалиев од Азербејџан за нијанса остана нерешенено со резултат 3:3 но поради прв освоен поен на противникот овој меч за не успеа да го добие, а на крајот против белорусинот Булатоу славеше со 5:0.

На крајот на овие Европски игри Емил заврши на петто место и за нијанса не се пласира и не успеа да освои медал.