< назад

Успешен старт на првиот ден од Балканското првенство за сениори и ветерани што се одржува во Тирана Албанија

На првиот ден од Балканското првенство во карате нашите репрезантивци во сениорска конкуренција освоија еден сребрен, еден бронзен, три петти и три седми места. 

Во категоријата -61кг жени освоени се две медаљи - Викторија Јовановска освои сребрен додека Вероника Костовска бронзен медал. Петти места освоија Кристијан Бајовски во категоријата ката машки, во борби Јована Георгиева -55 кг и Ангела Мојсовска во -68кг. Седми места освоија Цветковска Теодора и Села Гента во -50 кг и Јована Мицовска во -68 кг.  

Покрај сениорите на ова првенство настапи имаа и тројца натпреварувачи во категоријата ветерани. Од нив најголем успех оствари Христаки Давитковски кој во категоријата кумите машки над 55 години -75кг освои златен медал.

Официјалните резулатати можат да се погледнат на следниот линк:

https://www.sportdata.org/karate/set-online/popup_main.php?popup_action=results&vernr=7479&active_menu=calendar