< назад

Спасеновски и Костовска најдобри каратисти на Македонија за 2022 година

Карате федерацијата на Македонија на свеченост во Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје ги избра најдобрите за 2022 година. Бронзениот од Европското првенство, Петар Спасеновски е избран за најдобар каратисти на Македонија во борби, додека Вероника Костовска го доби признанието кај дамите.

Најдобар во конкуренција на кати кај сениорите е Кристијан Бајовски додека кај дамите Пулексенија Јованоска.

Посебно признание на церемонијата доби и истакнатиот македонски спортски новинар Шабан Синани од телевизија „Клан“. Карате федерацијата покрај традиционалните признание по категории, додели и посебни пофалници на истакнати македонски тренери и судии.


КАТА КАДЕТИ ЖЕНСКИ: 3. ЈЕЛДА ИМЕРИ 2. ДАНКА СТОЈКОВА 1. ДУРАТА МЕМЕТИ

КАТА КАДЕТИ МАШКИ: 3. ЗОРАН СМИЛЕВСКИ 2. АМАР ХАЉИМИ 1. НУРЕДИН ДЕРВИШИ

КУМИТЕ КАДЕТИ ЖЕНСКИ: 3. МИРУШЕ РЕЧИ 2. КАТЈА АПОСТОЛОВСКА 1. ДРАГАНА ЕФТИМОВСКА

КУМИТЕ КАДЕТИ МАШКИ: 3. ЛУКА БАЦКОВИЌ 2. ФИЛИП СТОЈАНОВ 1. АНДРЕЈ СТОЈЧЕВСКИ

КАТА ЈУНИОРИ ЖЕНСКИ: 3. ЕЛЕОНОРА КОВИЛОСКА 2. АНДРЕА АЛЕКСОВСКА 1. АНАСТАСИЈА МИНГОВСКА

КАТА ЈУНИОРИ МАШКИ: 3. АНДРЕЈ СТОЈАНОВСКИ 2. МАРИО ДИМЧЕВСКИ 1. АНДРЕЈ ПЕШКОВ

КУМИТЕ ЈУНИОРИ ЖЕНСКИ: 3. ЈОВАНА МИЦОВСКА 2. МИХАЕЛА МИШОВСКА 1. САРА ДУКА


КУМИТЕ ЈУНИОРИ МАШКИ: 3. МАТЕЈ БЕЛИСТОЈАНОСКИ 2. АНДРЕЈ АНГЕЛОВСКИ 1. ЉУПЧЕ МИХАЈЛОВ


КАТА У21 ЖЕНСКИ: 2. ЈОВАНА МАНЧЕВСКА 1. МАРТИНА АРСОВСКА

КАТА У21 МАШКИ: 3. ДАВИД СПАСОВСКИ 2. МАРКО БУНТЕВСКИ 1. КРИСТИЈАН БАЈОВСКИ


КУМИТЕ У21 ЖЕНСКИ: 3. ЈУСРА АДЕМИ 2. ВИКТОРИЈА ЈОВАНОВСКА 1. МАРИЈА ПЕТРОВСКА


КУМИТЕ У21 МАШКИ: 3. ГРИГОР ХАЏИ КИМОВ 2. ВИТОМИР ТРАЈКОВСКИ 1. СТЕФАН СТОЈАНОВИЌ

КАТА СЕНИОРИ МАШКИ: 3. АЛЕКСАНДАР СПАСОВСКИ 2. ДАВИД СПАСОВСКИ 1. КРИСТИЈАН БАЈОВСКИ

КАТА СЕНИОРИ ЖЕНСКИ: 3. ТЕА ГАШЕВА 2. КАРОЛИНА ЈАНЧОВСКА 1. ПУЛЕКСЕНИЈА ЈОВАНОСКА

КУМИТЕ СЕНИОРИ ЖЕНСКИ: 3. ЈОВАНА ГЕОРГИЕВА 2. АНГЕЛА МОЈСОВСКА 1. ВЕРОНИКА КОСТОВСКА


КУМИТЕ СЕНИОРИ МАШКИ: 3. ФАХИК ВЕСЕЛИ 2. ПЕТАР ЗАБОРСКИ 1. ПЕТАР СПАСЕНОВСКИ


НАЈУСПЕШЕН КЛУБ ВО МЛАДИНСКА КОНКУРЕНЦИЈА: КК МАКПЕТРОЛ


НАЈУСПЕШЕН ТРЕНЕР ВО МЛАДИНСКА КОНКУРЕНЦИЈА: ПЕТАР ЗАБОРСКИ

НАЈУСПЕШЕН КЛУБ: КК МАКПЕТРОЛ  НАЈУСПЕШЕН ТРЕНЕР: БОШКО ЗАБОРСКИ