< назад

Резултати од настапот на Балканското првенство за сениори и ветерани 2023

И последниот ден од Балканското првенство за сениори и ветерани што се одржуваше од 22 до 24 септември 2023 година во Тирана, Албанија заврши успешно. Нашиот машки тим во состав: Глигор Хаџи-Кимов, Берат Јакупи, Мурсел Мисини, Емил Павлов, Петар Спасеновски, Стефан Стојановиќ и Витомир Трајковски успеаа да освојат сребрен медал. 

Во првиот круг победа против – Босна и Херцеговина со 15-10, во вториот круг победа против Албанија со 3-1 и во финалето пораз против Србија со резултат 1-3.

Севкупно на ова балканско првенство нашата сениорска репрезентација успеа да освои 3 сребрени медали во индивидуален и 2 сребрени во екипен настап, 3 бронзени медали во индивидуален и 1 во екипен.

Сите постигнати резултати може да се погледнат на следниот линк:

https://www.sportdata.org/karate/set-online/popup_main.php?popup_action=results&vernr=7479&active_menu=calendar

Целосен приказ на постигнати резултати на македонската сениорска репрезентација во индивидуален настап:

КАТЕГОРИЈА              МЕСТО      ИМЕ И ПРЕЗИМЕ
Кумите женски -61 кг.      2            Викторија Јовановска
Кумите машки -67 кг.       2            Емил Павлов
Кумите машки 84+ кг.      2            Берат Јакупи
Кумите женски -61 кг.      3            Вероника Костовска
Кумите машки -60 кг.       3            Фаик Весели
Кумите машки -75 кг.       3            Петар Заборски
Кумите женски -55 кг.      5            Јована Георгиева
Кумите женски -68 кг.      5            Ангела Мојсовска
Ката машки                      5            Кристијан Бајовски
Кумите машки -75 кг.       5            Мурсел Мисини
Кумите женски -50 кг.      7            Теодора Цветковска
Кумите женски -50 кг.      7            Гента Села
Кумите женски -68 кг.      7           Јована Мицовска
Кумите машки -67 кг.       7           Стефан Стојмиров
Кумите машки -75 кг.       7            Глигор Хаџи-Кимов
Ката женски                     9            Јована Манчевска
Ката машки                      9            Марко Бунтевски
Кумите машки 84+ кг.      9            Данило Божовиќ
Ката машки                    11            Давид Спасовски
Ката машки                    17            Александар Спасовски

Резултати на македонската сениорска репрезентација во екипен настап:

КАТЕГОРИЈА                МЕСТО   ИМЕ И ПРЕЗИМЕ
Кумите машки екипно        2         Глигор Хаџи-Кимов
                                                       Берат Јакупи
                                                       Мурсел Мисини
                                                       Емил Павлов
                                                       Петар Спасеновски
                                                       Стефан Стојановиќ
                                                       Витомир Трајковски
 
Ката машки екипно         2           Кристијан Бајовски
                                                      Александар Спасовски
                                                      Давид Спасовски
 
Кумите женски екипно    3           Јована Георгиева
                                                      Вероника Костовска
                                                      Бојана Манева
                                                      Ангела Мојсовска

Резултати - ветерани:

КАТЕГОРИЈА                                          МЕСТО        ИМЕ И ПРЕЗИМЕ
Кумите машки Ветерани +55 -75KG           1              Христаки Давитковски
Ката машки Ветерани +55                           5              Христаки Давитковски
Ката машки Ветерани +55                           5              Живко Дракуловски