< назад

Прием кај директорот Мојсовски по освоените сребрени медали Стефан и Витомир на Светското првенство во Коња, Турција

Двата освоени сребрени медали на Витомир Трајковски и Стефан Стојановиќ на 12-тото Светско првенство за кадети, јуниори и помлади сениори У21 што се одржа од 26-30.10.2022 година во Коња, Турција, како и одличните резултати на младинската репрезентација постигнати на Балканското првенство за кадети, јуниори и помлади сениори У21 што се одржа од 04-06.11.2022 година во Бар, Црна Гора каде се освоија 7 златни, 2 сребрени и 3 бронзени медали, беа вистинска причина за прием на претставници на карате федерацијата во Агенцијата за млади и спорт.

- Остварувањата на нашите каратисти, како во сениорска така и во младинска категорија ја прават нашата држава сериозен кандидат на сите меѓународни случувања во карате, потенцираше директорот на Аггенцијата за млади и спорт Наумче Мојсовски.

-Освојувачите на сребрените медали се млади каратисти кои со својот квалитет можат успешно да се натпреваруваат и во сениорска категорија, истакнаа водечките луѓе во федерацијата.