< назад

Откажана и Премиер лигата во Мадрид

По откажувањето на натпреварот од Премиер лигата во Рабат, Светската карате федерација (WKF) ја откажа и алтернативата опција, Мадрид. Причина е ескалација на состојбите со корона вирусот во Шпанија и во повеќето земји во Европа.

Претходно од истите причини беше откажано Европското првенство во Баку како и уште неколку значајни меѓународни натпревари.
Поопширно за сите информаци и за карарето на веб страната на КФМ и на WKF.

https://www.wkf.net/karate1-main/162