< назад

Одржан Купот на Македонија за сениори

Во спортската сала „Крсте Мисирков“ во Скопје на ден 02.09.2023 година се одржа Државното првенство „Куп на Македонија“ за сениори, на кое беа пријавени 69 натпреварувачи од вкупно 23 клуба.

Градоначалникот на Општината Гази Баба, господинот Боби Стефковски го отвори ова првенство а на победниците кои воедно ќе бидат и репрезентативци на следното 26-то Светското првенство што ќе се одржи од 26-29ти октомври во Будимпешта, Унгарија им посака многу успеси и постигнување на високи резултати.

Резултатите од Купот на Македонија можете да ги проследите на следниот линк:

https://www.sportdata.org/karate/set-online/popup_main.php?popup_action=results&vernr=7524&active_menu=calendar