< назад

Одложена и Премиер лигата во Москва

По серијата откажувања на натпревари предвидени во календарот за 2020 година на Светската карате федерација како што се европското првенство за сениори, квалификацискиот турнир во Париз, Премиер лигите во Рабат и Мадрид, Младинските лиги во Лимасол и Пореч, во текот на вчерашниот ден WKF информира дека и Премиер лигата во Москва која беше предвидена да се одржи од 02-04.10.2020 година се одложува поради ситуацијата со пандемијата COVID-19.

За потсетување, минатата година на Премиер лигата во Москва, Емил Павлов освои златен медал во категорија -60 килограми.