< назад

Одложен квалификацискиот карате турнир за Токио 2020

По одложување на летните Олимписки игри во Токио, Светската карате федерација (WKF) го одложи завршниот Квалификациски карате турнир за обезбедување на олимписки норми. Турнирот првично требаше да се одржи од 8 до 10 мај во Париз, но поради пандемијата беше поместена во термин 26 до 28 јуни. Откако отпадна можноста Олимписките игри да се одржи ова лето, и квалификацискиот карате турнир ќе биде презакажaн на соодветен датум, тогаш кога и официјално ќе се знае точниот период на одржување на олимпијадата во Токио.