< назад

Куп на Македонија за кадети, јуниори и помлади сениори У21

Во спортската сала „Билјанини Извори“ во Охрид, на ден 24.09.2022 година, се одржа натпреварот „Куп на Македонија“ за кадети, јуниори и помлади сениори У21. Овој натпревар беше критериумски за определување на репрезентативци за настап на светското првенсво во карате што ќе се одржи од 26 - 30 октомври 2022 година во Конија, Турција.

Настанот го отвори претставникот од советот на општина Охрид г-дин Перчо Божиновски кој го отвори ова натпреварување а во оваа прилика на идните репрезентативци им посака успех на претстојното светското првенство.

Резултатите од ова првенство може да се погледнат на следниот линк: https://www.sportdata.org/karate/set-online/popup_main.php?popup_action=results&vernr=6698&active_menu=calendar

Целосни извештаи од НК на КФРСМ:

- Извештај

- Кумите извештај

- Репасажи

- Кати бодувања