< назад

КФМ организира Државен турнир за сениори

Карате федерацијата на Македонија на ден 02.09.2018 година (недела) ќе одржи државен турнир за сениори.На турнирот учество ќе земат 57 натпреварувачи од 25 клуба од Република Македонија. 

Настанот ќе се одржи во Спортската сала Јордан Мијалков во Штип на 02.09.2018 година (недела) со почеток во 10 часот.

Информации околу деталите за државниот турнир можете да пронајдете на следниот линк: 

https://www.sportdata.org/karate/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=4076#a_eventhead