< назад

КФМ го организираше сениорското државно првенство

Во спортската сала „Крсте Мисирков" во населба Ченто на 11-12 јануари се одржа државното првенство во сениорска конкуренција, како и "плеј оф" натпреварите  во кати и во борби.

Настапија вкупно 78 натпреварувачи од 26 клубови.

Резултатите од државното првенство можете да ги погледнете на следниот линк:

https://www.sportdata.org/karate/set-online/popup_main.php?popup_action=results&vernr=5190&active_menu=calendar