< назад

Избор на спортисти за 2018 на Карате федерацијата на Македонија

Во просториите на Хотелот ТЦЦ Плаза во Скопје, се одржа настанат за избор на најуспешни клубови, тренери и натпреварувачи за 2018 година на Карате федерацијата на Македонија.

 

 

 

Добитници на главните награди во категоријата Кадети за 2018 се следниве:

Ката кадети - женски
1.Манчевска Јована Фунакоши Гичин – Скопје
2.Арсовска Мартина Фунакоши Гичин – Скопје
3.Гашева Теа  Гладијатор – Велес

Ката кадети - машки
1.Аврамов Петар Сансаи – Кавадарци
2.Бајовски Кристијан Фунакоши Гичин – Скопје
3.Дуков Александар Гладијатор – Велес

Кумите кадети - женски
1.Божиноска Магдалена Олимпик Спорт 2007 – Скопје
2.Петровска Марија Металург – Скопје
3.Адеми Јусра Кеикс – Скопје.

Кумите кадети - машки
1.Свинарски Марио Олимпик Спорт 2007 – Скопје
2.Мусљији Омер Ринија – Матејче
3.Костов Бојан Олимпик Спорт 2007 – Скопје

 

Добитници на главните награди во категоријата Јуниори за 2018 се следниве:

Ката јуниори - женски
1.Аврамова Владанка Сансаи – Кавадарци
2.Андоновска Кејти Гладијатор – Велес
3.Грозданова Стефанија Сансаи – Кавадарци
4.Маневска Миа  Сансаи – Кавадарци

Ката јуниори - машки
1.Неделковски Александар Металург – Скопје
2.Бунтески Марко  Гладијатор – Велес
3.Стојановски Стефан Гладијатор – Велес

Кумите јуниори - женски
1.Милева Марија Олимпик Спорт 2007 – Скопје
2.Морина Сајра Кеикс – Скопје
3.Цветкоска Сања Спорт 94 – Прилеп

Кумите јуниори - машки
1.Весели Фахик  Олимпик Спорт 2007 – Скопје
2.Смилковски Столе Олимпик Спорт 2007 – Скопје
3.Идриз Абдурахим  Макпетрол – Скопје

Добитници на главните награди во категоријата У21 за 2018 се следниве:

Ката сениори до 21 година - женски
1.Талеска Матеа  Бонсаи – Прилеп

2.Цветкоска Теодора  Вардар - Скопје
3.Стојкоска Цветанка Басаи – Тетово

Ката сениори до 21 година - машки
1.Васиќ Јован  Гладијатор - Велес

2.Димитријевски Христијан Гладијатор - Велес
3.Тодороски Огнен  Бонсаи - Прилеп
4.Мустафовски Реџеп Фунакоши Гичин – Скопје

Кумите сениори до 21 година - женски
1.Костовска Вероника  Кеикс – Скопје

2.Манговска Драгана Металург – Скопје
3.Крстевска Сара  Металург – Скопје

Кумите сениори до 21 година машки
1.Спасеновски Петар Макпетрол – Скопје

2.Османи Доан  Фати – Тетово
3.Апостоловски Стефан Маваши – Скопје

НАЈУСПЕШЕН КЛУБ ВО СЕНИОРСКА КОНКУРЕНЦИЈА
Штип – Штип

НАЈУСПЕШЕН ТРЕНЕР ВО СЕНИОРСКА КОНКУРЕНЦИЈА
Сашко Арсовски

НАЈУСПЕШЕН КЛУБ ВО МЛАДИНСКА КОНКУРЕНЦИЈА
Олимпик Спорт 2007 - Скопје

НАЈУСПЕШЕН ТРЕНЕР ВО МЛАДИНСКА КОНКУРЕНЦИЈА
Александар Кузмановски

Добитници на главните награди во категоријата сениори за 2018 се следниве:

Ката сениори женски Клуб
1.Јованоска Пулексенија Ронин - Прилеп

2.Димоска Маријана Ронин – Прилеп
3.Димоска Мишела  Ронин – Прилеп

Ката сениори машки Клуб
1.Исиќ Ферри  Вардар - Скопје

2.Бановски Георги  Гладијатор - Велес
3.Спасовски Александар Фунакоши Гичин - Скопје

Кумите сениори женски Клуб
1.Мојсовска Ангела  Макпетрол – Скопје

2.Стефановска Моника Макпетрол – Скопје
3.Заборска Симона  Макпетрол – Скопје

Кумите сениори машки Клуб
1.Павлов Емил  Штип – Штип

2.Јакупи Берат  Асиарт – Гостивар
3.Исмаил Азиз  Металург – Скопје