< назад

Државното детско првенство со рекорден број на натпреварувачи и клубови

Во текот на викендов во салата „Крсте Мисирков“ во населбата Ченто во Скопје се одржаа натпреварите од државното детско првенство во карате. На истото настапија рекорден број поточно вкупно 54 клубови428 натпреварувачи, 181 женски и 247 машки .

На истото специјален гостин беше олимпискиот шампион Шабан Трстена, кој е спортист на дваесеттиот век. Тој беше одушевен и од бројот на учесниците и клубовите, а исто така и од организацијата која беше според високите стандарди кои во изминатата деценија ги воспостави Карате федерацијата на Македонија.

Во прилог резултатите од натпреварувачите на ова првенство:

  

 Косистеми                                 Резултати